Apa dengan blog ini?

Monday, October 1, 2012

Tips mendapatkan kulit licin dan gebu

Tips melicinkan wajah dengan menggunakan produk Mary Kay.Antara produk yang anda perlukan termasuklah:-

PRIMER FOUNDATION

Primer Foundation yang dapat merapikan kulit sebelum disapu dengan foundation. Sekiranya kulit tidak licin, terdapat banyak cela pada wajah, pastikan Primer Foundation dibiarkan mesra dengan kulit selama lebih kurang 30 minit. Sekiranya kulit anda memang sihat, tidak perlu menunggu-nunggu, terus sapu Foundation selepas Primer diratakan.

LIQUID FOUNDATION or CC CREAM

Anda boleh menggunakan sama ada Liquid Foundation ataupun CC Cream bagi menampakkan kesan kulit yang flawless. Beza Liquid Foundation, ia lebih tebal. CC Cream lebih nipis litupannya.

Bagaimana mahu pilih?

Lihat pada keadaan kulit anda. Kulit yang banyak cela, gunakan Liquid Foundation. Kulit yang kelihatan normal dan cantik, gunakan CC Cream.

CC Cream nampak lebih natural pada kulit yang kering. Jadi, bagi kulit matang, saya rekomen anda menggunakan CC Cream.

MINERAL POWDER FOUNDATION or TRANSLUCENT POWDER

Bergantung kepada kesan hasil yang anda inginkan, gunakan bedak Mineral bagi menjadikan kulit nampak lebih halus dan licin. Bagi kesan gebu dan cerah, gunakan bedak Translucent Powder.

FINISHING SPRAY

Spray wajah yang dapat menahan mekap kekal cantik sehingga 16 jam ini membantu membekalkan hidrasi ke permukaan kulit. Spray ini menjadikan wajah anda photo-ready, mudah berselfie pada bila-bila masa sepanjang hari!


Kulit serta merta berkilau, tampak jelas dalam foto.


Dapatkan kelas skin care percuma bagi mencuba semua produk ini, hubungi 0173016169.

No comments:

Post a Comment